З початку повномасштабного вторгнення українські та іноземні інвестори вже інвестували у державні облігації України (ОВДП) понад 1 трлн грн. Як повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко, інвестиції в облігації стали другим за обсягом джерелом фінансування держбюджету після міжнародної допомоги.

«Завдяки залученим коштам від ОВДП ми змогли профінансувати близько 200 днів нашої оборони та захисту, що еквівалентно 15% ВВП України у 2023 році», - зазначив Сергій Марченко.

Кожна третя гривня на підтримку державного бюджета, що залучена через ОВДП, інвестована найбільшим державним банком ПриватБанком та його клієнтами. За словами керівника казначейства банку Антона Коваленка, з початку війни ПриватБанк посідає перше місце в рейтингу первинних дилерів за обсягами торгів ОВДП, а загальний обсяг інвестицій банку та його клієнтів у державні папери перевищує 316 млрд грн.

“Українці сьогодні є одними із найбільш активних інвесторів в державні папери, щоб пришвидшити Перемогу, тому ми робимо все можливе, щоб інвестування у папери було зручним та доступним, - відзначає Антон Коваленко. - Кожна п'ята гривня українців, що інвестовані фізичними особами у військовий час у ОВДП, вкладаються через сервіс ПриватБанку”.

Здебільшого клієнти ПриватБанку інвестують у гривневі ОВДП (64,5%), та облігації в доларах США (33,7%). При цьому, 80% клієнтів при погашенні ОВДП реінвестує кошти у цінні папери Міністерства фінансів. Нагадаємо, дохід від військових облігацій не оподатковуються ПДФО та військовим збором.

Купувати ОВДП можна в режимі online на сайті Приват24 - https://next.privat24.ua/bonds/list. Зараз таку можливість мають наші клієнти, які готові зробити внесок не менше 50 тисяч гривень. Для придбання цінних паперів достатньо у розділі “Сервіси" меню "Цінні папери" обрати папери, які відповідають інвестиційним потребам, заповнити необхідні параметри та підписати за допомогою Smart-ID сформовані документи щодо угоди з ОВДП. Також ПриватБанк надає можливість не тільки купувати, але продавати ОВДП в режимі online в веб версії Приват24.

Детальна інструкція з купівлі ОВДП через Приват24 у відео: https://www.youtube.com/watch?v=Mu28-Q993P8. Щоб отримати більше інформації - заповніть форму зворотного звʼязку на сайті https://privatbank.ua/ovdp.

 

Кожна третя гривня з понад 1 трлн грн, залучених на підтримку держбюджету через ОВДП, інвестована ПриватБанком та його клієнтами

Професійна діяльність на ринках капіталу з торгівлі фінансовими інструментами
Ліцензії

  • АЕ №185058 від 17.10.2012 - дилерська діяльність
  • АЕ №185059 від 17.10.2012 - брокерська діяльність
  • AE №263148 від 12.06.2013 - депозитарна діяльність

Контакти прес-служби

Адреса головного офiсу:
01001, Україна м. Київ, вул. Грушевського, 1д.
press@privatbank.ua