20 серпня Кабінет міністрів України ухвалив умови ініційованої Президентом України програми підтримки громадян від держави «Національний кешбек». Згідно з рішенням уряду в разі купівлі українських товарів впродовж вересня – грудня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсацію 10% їхньої вартості (максимальна сума кешбеку – 3 тис. грн на місяць).

 

Програма «Національний кешбек» стартує 2 вересня та надаватиметься в разі купівлі та оплати платіжною карткою (Карткою для виплат, пенсійною, кредитною тощо) товарів українського виробництва, окрім підакцизних. Отриманий кешбек можна буде витратити на комуналку, медичні послуги, спорт, кіно тощо. Також можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

 

ПриватБанк є партнером програми «Національний кешбек». Щоб скористатися кешбеком, починаючи з серпня 2024 року клієнти банку можуть оформити в мобільному застосунку чи у вебверсії Приват24 спеціальну віртуальну картку «Кешбек «Зроблено в Україні», на яку держава перераховуватиме кошти. Всі клієнти ПриватБанку отримають сповіщення, коли оформлення картки буде доступне в Приват24. 

 

Проєкт реалізується Міністерством економіки у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, Національним банком і Кабінетом міністрів України. Програма працює виключно в безготівковій формі й виключно з тими продавцями, які мають загальну систему оподаткування. Участь споживачів, виробників та продавців у програмі добровільна.

 

На які товари надаватиметься кешбек?

● На будь-які споживчі товари українського виробництва за виключенням підакцизних товарів. А також, на вино без вмісту спирту і медові напої, ліки українського виробництва. 

В яких магазинах працюватиме кешбек?

● У програмі можуть брати участь торгові мережі і магазини, зокрема онлайн-магазини. Вони мають бути на загальній системі оподаткування, а також приймати платіжні картки для розрахунків.

На що можна буде витратити кешбек?

● Коштами можна буде оплатити медичні послуги, спорт, кіно, а також розрахуватися ними в закладах харчування. Це додатково підтримає мікро- і малий бізнес в умовах війни.

● Можна буде оплатити комуналку, транспорт, мобільний зв’язок та інші послуги.

● Також кошти можна задонатити на ЗСУ та благодійність або купити військові облігації.

Коли кешбек надійде на картку?

● Нарахування кешбеку здійснюється щодня на наступний день. Переглядати накопичені кошти можна через Дію.

● Кошти на рахунок надходитимуть раз на місяць до кінця наступного місяця. Тобто кешбек за товари, придбані у вересні, надійде на рахунок до 20 жовтня.


 



 

Контакти прес-служби

Адреса головного офiсу:
01001, Україна м. Київ, вул. Грушевського, 1д.
press@privatbank.ua