З 29 вересня 2024 року у застосунку Приват24 офіційно з’явився сервіс відеоконсультацій українською жестовою мовою. Це унікальне рішення для банківських застосунків в Україні, розроблене фахівцями ПриватБанку, яке дозволяє клієнтам, які спілкуються жестовою мовою, отримувати консультації безпосередньо від фахівців банку. 

 

Щоб скористатися послугою, необхідно зайти в мобільний застосунок Приват24, вгорі праворуч на екрані увійти в розділ «Комунікації» (значок навушників) і обрати розділ «Консультація жестовою мовою».

 

"У 2023 році ПриватБанк прийняв власну Стратегію безбар’єрності і впевнено рухається у її реалізації. Сервіс відеозв’язку жестовою мовою - один із кроків на цьому шляху. Він став можливим завдяки наполегливій роботі наших команд, розбудові внутрішньої експертизи з безбар’єрності, наскрізного розуміння важливості створення рішень задля подолання бар’єрів. Ми ставимо клієнта і його потреби у центр всього, що ми робимо, тож це рішення - відповідь на один із складних, але надзвичайно актуальних суспільних запитів”, – зазначила Олеся Жулинська, Керівниця комунікацій та зв’язків із громадськістю ПриватБанку. 

 

Працівники ПриватБанку вивчали і продовжують вдосконалювати знання української жестової мови завдяки професійним тренерам Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю.

 

"Як перекладачі жестової мови, ми розуміємо, з якими проблемами стикаються нечуючі люди щодня. Тому із готовністю відгукнулись підготувати фахівців банку для обслуговування українців, які спілкуються жестовою мовою. Під час навчання враховуються усі нюанси спілкування, наприклад, такий як відеодзвінок з мобільного, де клієнт, більш за все, використовуватиме лише одну руку для демонстрації жестів. Навіть за такої ускладненої ситуації працівники банку готові зрозуміти співрозмовника”, розповіла Наталія Кравцова, Голова Всеукраїнської асоціації перекладачів жестової мови та людей з інвалідністю.

 

Оксана Аношечкіна, Керівниця дирекції віддаленої підтримки ПриватБанку, поділилась першими результатами: “За перші два тестових дні до нас вже звернулось 18 клієнтів. Наші фахівці, які опанували жестову мову за 3 місяці, дуже хвилювались перед запуском. Та перші дзвінки пройшли надзвичайно успішно, і ми усією командою пишаємось, що реалізували такий сервіс. Допомагати людям вирішувати питання так, як ще півроку тому здавалось неможливим, - неймовірне натхнення для кожного з членів нашої команди, а особливо наших - тепер жестомовних - фахівців”.

 

В Україні, згідно з даними ВООЗ, порушення слуху різного ступеня є у 2,1 мільйонів громадян; з них приблизно для 230 тисяч основним або одним з основних способів комунікації є жестова мова. 

 

Метою Стратегії безбар’єрності ПриватБанку є створення простору рівних можливостей як для працівників банку у роботі, так і для кожного клієнта в отриманні фінансових продуктів та послуг. До її реалізації залучені усі підрозділи банку, і кожен працівник є частиною цього процесу.

 

Контакти прес-служби

Адреса головного офiсу:
01001, Україна м. Київ, вул. Грушевського, 1д.
press@privatbank.ua